Quantcast
Channel: Türkiye Archives - Properties in Alanya.
Viewing all articles
Browse latest Browse all 20

Türkiyedeki Satınalma Prosedürleri

$
0
0

Türkiye de Satın Alma Şartları
Diğer birçok Avrupa ülkesine kıyasla Türkiyede emlak alımı son derece basit bir işlemdir.   Tapu transferi Tapu Sicil Müdürlüklerince yapılmaktadır. Aksi satış sözleşmesinde belirtilmediği sürece, belirtilen satış bedeli üzerinden alıcı yüzde 1,5 ve satıcı yüzde 1,5 olmak üzere toplam yüzde 3 alım-satım vergisi ödenmektedir. Bunun dışında döner sermaye ücreti ve yabancı uyruklular için izin belgesi başvuru aşamasında pasaport tercümesi ve kroki ücreti ödenmektedir.
Sözleşme:
Alıma karar verilmesi üzerine talep edilirse anlaşma ve içeriğin hazırlanması için bir avukat tayin
edilmektedir.
Kapora:
Alıcı ve satıcının anlaşmaya varması ile satıcıya ödenen toplam satış tutarının % 10 una tekamül eden meblağdır.

Satış İzni (Yabancı uyruklular için):
Alıcının yabancı uyruklu olması durumunda, emlağın satılabilirliği ve kişinin kimliğinin ilgili Ordu Komutanlığınca güvenlik kontrolünün yapılarak gerekli iznin alınması gerekmektedir.

Mülkün Transferi:
Satışa uygunluk izni alındıktan sonra tapunun adınıza kaydını yapmak ve tüm evrak işlemlerini bitirmek üzere ya atayacağınız bir avukata noter vasıtasıyla vekalet vererek yada şahsen kendiniz gelerek gerekli işlemlerin tamamlanmasına nezaret edebilirsiniz.
Acenta Komisyonu:
Türkiye Emlak alım ve Satım uygulamalarına göre emlak acentaları alıcıdan satış bedeli üzerinden 3% + KDV komisyon alma hakkına sahiptir.

 
Yabancılar için Sınırlamalar:
Yabancılar küçük yönetimsel köy olarak bilinen yerlerden emlak satın alamazlar.
Eğer 2,5 hektardan büyük parsel satın almak isterseniz Bakanlar kurulundan onay alınması gerekir.
Yabancıların Türkiye den gayrimenkul alabilmeleri için öncelikle vatandaşı bulundukları ülke ile Türkiye devleti arasında karşılıklılık anlaşması olup olmadığına bakılması lazım, ayrıca yabancı uyrukluların emlağı alacağı bölgenin ordu komutanlıgından izin alması gerekir.Ordu komutanlıgından izin gelmesi belgesinin 3 ay ile 12 ay arasında değişmektedir.Bu izin belgesi geldikten sonra tapu dairesinde işlemler başlatılabilir


Viewing all articles
Browse latest Browse all 20

Latest Images